Toiminta ja kampanjat

Rauhanpuolustajien Pohjois-Hämeen piirijärjestön tekee työtä monien asioiden parissa. Tällä hetkellä tärkeitä toiminnan painopisteitä ja kampanjoita ovat:

Ei Natolle ja EU:n militarisoinnille

Suomen ei pidä liittoutua sotilaallisesti. Vastustamme Suomen liittymistä sotilasliitto Naton jäseneksi ja kaikkea yhteistyön tiivistämistä Naton kanssa. Toimimme myös toisenlaisen Euroopan puolesta. Suomen ei pidä olla mukana EU:n sotilaallisen ulottuvuuden rakentamisessa, eikä suomalaisia joukkoja pidä lähettää mihinkään operaatioihin, joilla ei ole YK:n turvallisuusneuvoston tai ETYJ:n valtuutusta.

Ydinaseeton maailma

Toimimme aseidenriisunnan puolesta sekä Suomessa että koko maailmassa. Täydellinen ydinaseriisunta on maailman tulevaisuuden elinehto. Siihen on mielestämme sitouduttava kaikkien valtioiden, eikä kysymystä saa käyttää valtapoliittisten etujen ajamiseen.

Solidaarisuutta palestiinalaisille

Kestävän rauhan rakentaminen Lähi-itään on ollut Rauhanpuolustajien asialistan kärjessä jo kymmeniä vuosia. Rauhan edellytyksenä on palestiinalaisalueiden miehityksen lopettaminen ja palestiinalaisten itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen. Teemme yhteistyötä rauhanvoimien kanssa sekä Palestiinassa että Israelissa. Pysyvä osa toimintaamme on myös israelilaisten tuotteiden boikottikampanja.

Rauha Irakiin

Yhdysvaltojen laiton hyökkäys Irakiin ja sitä seurannut miehitys on johtanut pysyvään sotatilaan, lukemattomiin kuolonuhreihin ja elinolojen kurjistumiseen Irakissa. Vaadimme Irakin miehityksen lopettamista ja irakilaisille itselleen oikeutta päättää maansa asioista ilman ulkovaltojen sekaantumista.

Rauha Afganistaniin

Emme hyväksyneet Yhdysvaltojen hyökkäystä Afganistaniin syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen. Vuosien mittaan on käynyt yhä selvemmäksi, että sotatoimet ovat vain pahentaneet Afganistanin tilannetta. Suomen on vedettävä joukkonsa pois Afganistanista, koska rauhanturvaoperaatio on muuttunut sodaksi, jossa Suomi käytännössä tukee miehitystä ja laajoihin ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyvää Afganistanin hallintoa.

Ei hyökkäystä Iraniin

Sodalla ei ratkaista Lähi-idän ongelmia. Irania vastaan suunnattu pakotepolitiikka toimii valmisteluna hyökkäykselle Iraniin. Iran ei muodosta uhkaa alueen turvallisuudelle. Yhdysvaltojen intressissä on vain oman vaikutusvaltansa turvaaminen ja öljyvarojen hallinnointi.

Muuttuva Latinalainen Amerikka

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen on Latinalaisen Amerikan rauhanomaisen kehityksen ehto. Annamme tukemme maanosan myönteiselle kehitykselle ja kansojen itsemääräämisoikeudelle. Tuemme myös rauhanomaista ratkaisua alueen konflikteihin ja aiemmin vallassa olleiden sotilashallitusten uhrien kamppailua oikeuksiensa puolesta.

Kasvatuksella rauhaan

Tärkeä osa rauhantyötä on rauhaan kasvattaminen ja rauhankulttuurin edistäminen. Tuemme osaltamme tätä työtä ja haluamme edistää rauhankasvatuksen toteuttamista erityisesti lasten ja nuorten parissa – päiväkodeissa, kouluissa ja järjestöissä.

Mainokset