Rikkovatko USA:n ”kuulustelutekniikat” Geneven sopimuksia?

USA:n joukkojen kidutuksia tutkinut toimittaja Joshua Phillips vierailee Suomessa. Hän on haastatellut amerikkalaissotilaita, jotka ovat käyttäneet poikkeuksellisia kuulustelutekniikoita terrorismin vastaisen sodan aikana. Lisäksi hän on haastatellut toimenpiteiden kohteeksi joutuneita yksityishenkilöitä Irakissa ja Afganistanissa.

Joshua Phillips Tampereella 19.10. kello 18 Kulttuurikahvila Hertassa, Näsilinnankatu 22

Phillipsin näkemykset poikkeavat merkittävästi USA:n entisen varapresidentin Dick Cheneyn linjauksista. Tuoreessa kirjassaan Cheney väittää, etteivät USA:n tiedustelupalvelun kuulustelutekniikat aiheuttaneet pysyviä vaurioita kuulusteltavissa. ”Pakottava kuulustelu” tuotti merkittäviä tuloksia, muttei aiheuttanut haittaa kuulusteltaville. Phillipsin mukaan USA:n käyttämät kuulustelutekniikat – etenkin niin sanotun terrorismin vastaisen sodan alkuvaiheissa – elävät niin kiduttajien kuin kidutettujenkin mielissä yhä tänään.

Phillips kertoo, mikä johti USA:n joukkojen harjoittamaan kidutukseen terrorismin vastaisen sodan vanavedessä sekä toimien vaikutuksesta amerikkalaisiin sotilaisiin ja itse kiduttajiin. Phillips tarkentaa viimeaikaisia tapahtumia liittyen ”poikkeuksellisiin otteisiin” terrorismin vastaisessa sodassa.

Toimeenpantiinko USA:n tiedonhankintamenetelmät Geneven sopimuksen puitteissa?

Millaisia vaikutuksia USA:n toiminnalla on ollut maan rooliin kansainvälisellä areenalla?

Washington Post, Newsweek, The Nation, Salon, The San Francisco Chronicle ja the Atlanta Journal-Constitution ovat julkaisseet Phillipsin artikkeleita Kaakkois-Aasian, Lähi-idän ja Etelä-Aasian tapahtumista. Hänet on myös palkittu Heywood Brounin ja Columbian yliopiston Alfred I du Pontin journalistipalkinnoilla.

Hänen viimeisin kirjansa None of Us Were Like This Before, joka käsittelee kidutusta osana USA:n julistamaa terrorismin vastaista sotaa, on herättänyt laajaa keskustelua ympäri maailmaa.

Lisätiedot:

http://noneofuswerelikethisbefore.com/

Karim Maiche 050 520 6343

Mainokset

No comments yet»

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s