Afganistanin tilanne puhutti tamperelaisia

afganistan2007.jpg

Afganistanin tilanne ja Suomen osallistuminen Nato-johtoiseen ISAF-operaatioon kirvoitti vilkkaan keskustelun Pohjois-Hämeen Rauhanpuolustajien järjestämässä tilaisuudessa Tampereen Metsossa perjantaina 7.9. Keskustelutilaisuudessa puhunut kansainvälisen politiikan tutkija Petri Minkkinen korosti, että Afganistanin sota on osa Yhdysvalloissa 1990-luvun alkupuolelta asti suunniteltua hanketta. Minkkisen mielestä Bushin sota on ensimmäinen todellinen maailmansota, jonka tavoitteena on estää USA:n valta-aseman heikkeneminen ja estää uusien valtakeskusten nousu.

Kansalaisaktivisti Reko Ravela esitti mielipiteenään, että Yhdysvaltojen mahdollisella vetäytymisellä Afganistanista ei ole mitään merkitystä, jos USA:n joukot vain siirtyvät osaksi Naton operaatiota, jonka komentaja on myös yhdysvaltalainen. Molemmat puhujat olivat yksimielisiä siitä, että Afganistanissa ei enää ole menossa rauhanturvaoperaatio, vaan sota, jolla tuetaan Afganistanin ihmisoikeuksia rikkovaa hallitusta, jossa on mukana monia sotarikollisia, joiden paikka olisi Haagin tuomioistuimessa. 

Ilmapommituksista on tullut Afganistanissa päivittäisiä. Reko Ravela arvelee niissä kuolleen tuhansia ihmisiä. Rauhanliikkeen kannalta kiireellisintä onkin nyt vaatia loppua pommituksille ja Suomen vetäytymistä Afganistanista.

Mainokset